DanskDeutschEnglish (British)

Historie

”Fra første færd i 1992 befandt jeg mig som en fisk i vandet i denne branche, hvor nogle ønsker, at du vil aftage deres udstyr – udstyr som andre står og mangler. Når man udgør dette bindeled, kan man kalde sig broker. Efter længere tids samhandel med de samme mennesker opstår der i bedste fald forretningsvenskaber, og det er på dette fundament, at jeg tilbage i 1998 startede Dane Computer”, udtaler Birgitte Lagergaard, grundlægger af Dane Computer.

Inden opstarten af Dane Computer, arbejdede Birgitte seks år hos en af Danmarks første brokervirksomheder. Fra start var det gode købmandskab Dane Computers udgangspunkt – så da muligheden tilbage i 2000 bød sig for at flytte ind i de tidligere købmandslokaler på Søndergade 40 i Hjallerup, virkede det som en solid base og et godt springbræt til hele verden.

I årenes løb har Dane Computer udviklet sig og taget mange udfordringer op. En overgang var virksomheden konsulenthus, hvor arbejdet bestod i at installere visma-løsninger, back-up og produktionsløsninger. Dane Computer havde i denne periode teknikere, der kørte ud til kunder og samarbejdspartnere i hele landsdelen.  

Efter lang tids samhandel og et årelangt venskab blev Rikke Gulbæk i 2005 medejer af Dane Computer og har været fast inventar lige siden. Efter at have prøvet mange forskellige ting af, var 2005 derfor også et oplagt tidspunkt at vende tilbage til det oprindelige koncept som brokervirksomhed. Med et større netværk og en masse nye erfaringer i bagagen samt Rikkes tilbagevenden var det nu tid og lyst til at gå tilbage til, hvad der oprindeligt var virksomhedens kerneområde. Siden 2005 har virksomheden derfor specialiseret sig inden for IBM produkter. Beslutningen herom kan kun betragtes som vellykket, idet Dane Computer af Børsen og Jyske Bank blev kåret som Gazelle virksomhed i 2006, og dermed kåret som en virksomhed i vækst og med økonomisk stabilitet. 

At opretholde og opbygge gode forretningsrelationer er ikke blevet lettere med tiden, og især med internettets indflydelse har det fået mindre værdi. Derfor er Dane Computer især stolt over at kunne bibeholde forretningsvenskaber – det ypperste er til stadighed glæden ved samhandel, når begge parter er tilfredse.